13 augusti 2018
19:00

Unbyns IF

Referat: Vittjärvs IK - Unbyns IF

Lokalderby borta mot Vittjärv. En match med mycket känslor och vilja. Blir sällan något skönspel och få chanser.
Vi har Marcus i mål, backlinje med Majne, Freddan, Blurk och Stefan. John och Simon på mitten med Martin framför. Kris vänster och Rory höger samt Adde längs fram. Avbytare, Berna, Johnny, Jimmy och Bulan.
Vi vet att dom är bra på fasta situationer och det tar inte mer än ca 5 minuter så gör dom 1-0 efter hörna där vi först nästan rensar, men Vittjärv kan till slut vinna en touch och stänka in bollen. Trist!
Vi krånglar oss in i matchen mer och mer och kan börja få några fina bollar på kanterna där Rory och Kris får boll in i ytan bakom deras ytterbackar. Vi fyller på med folk och vinner mycket första touch på mitten och trycker på. Dock utan att skapa dom riktigt heta chanserna. Men flera hörnor och lite kalabalik blir det. Vittjärv har egentligen ingenting som inte vi bjuder dom på när vi spelar in bollen till deras spelare några gånger. Men med tur och skicklighet kan vi reda ut detta. Med fem minuter kvar till halvtidsvilan kan Blurk trycka upp bollen till Adde som vänder bort sin kille och tofflar in en hård boll (!) strax intill stolpen. Vi går till vila med oavgjort klart i underkant efter en klar dominans och snackar om att behålla detta och fortsätta mata in bollar bakom deras backlinje.
Tyvärr lyckas vi inte alls med detta lika bra i andra halvlek. Dom gör byten, och matchbilden blir jämnare. Efter en kvart kan dom så ta ledningen igen efter en fin nickskarv som Mackan inte når. Vi orkar inte riktigt hålla samma tryck som i första halvlek och istället för att få ut bollarna på kanterna blir det mer spel centralt där deras mittbackar kan dominera. Och matchen slutar 2-1.
Inte speciellt rättvist sett till spelet, men Vittjärv är alltid bra inne i boxarna och där vinner man matcher.

Försvaret gör det bra hela matchen, med extraplus till Majne som håller sin kant ren och har en del bra uppspel. Mittfältet i första halvlek allt bättre ju längre halvleken led. Adde plus för bra presspel och slit (samt ett mål förstås). Det här är en match där vi minst skall ha en poäng, men vi måste bli lite mer konsekventa i spelet. Nöjd med prestationen, speciellt i första halvlek, men inte med resultatet.